Inför Holland-Sverige 10 oktober 2017

Vi ger dig allt inför Holland-Sverige 10 oktober 2017. Den 10 oktober är det dags igen. Sverige spelar mot Holland inför VM i Fotboll i Ryssland 2018 och många menar att detta är Sveriges viktigaste match hitintills i detta VM-kval. När vi vann mot Frankrike tidigare i somras och på så sätt lyckades placera oss etta i gruppen, var det många som kanske trodde att allt var klart. Men så kom förlusten mot Bulgarien. Matchen mot Vitryssland gick dock betydligt bättre och nu är det alltså Holland som väntar.

Innan detta spelar Sverige en viktig match hemma mot Luxemburg. Läs om Sveriges första match mot Luxemburg här

Inför Holland-Sverige 10 oktober 2017

Holland-Sverige 10 oktober 2017

Holland har en lång tradition bakom sig med många duktiga och energiska fotbollsspelare och så är fortfarande fallet. Sneijder står bara ett stenkast från att bli landets störste landslagsman genom tiderna. Dock har holländarna haft ett internt kaos med tränarbyten och konflikter mellan spelarna under en tid och detta präglar också deras spel.

Matchen spelas på hemmaplan i Amsterdam och läktarna lär vara fullspäckade med orangea supportrar. Det svenska landslaget med Janne Andersson i spetsen vet hur otroligt viktig denna match kommer att vara och man förbereder svenskarna på att möta holländarna fullt ut. ”Oranje” som laget kallas i folkmun, har vunnit EM-88 och kammat hem både ett VM-silver och ett VM-brons. Vi får nu se om de lyckas ta sig till en VM-plats.

Mötena med Sverige

Sverige och Holland har mötts flera gånger tidigare och det har inneburit vinster och förluster för båda lagen. De allra första matcherna i OS ledde till en del svenska förluster men detta har sedan jämnat ut sig. 2004 besegrade Holland Sverige i kvartsfinalen på straffar men åkte sedan ut själva i följande match.
Matchen den 10 oktober

Trots att Holland är ett fruktat herrlandslag i fotboll, har de glidit ned lite från piedestalen den senaste tiden, speciellt med tanke på matchen mot Bulgarien den 25 mars 2017 där Bulgarien tog hem en skrällseger med 2-0. Holland var inte med i EM-16 och just nu är den holländska pressen stor för att kvalificera sig till VM i Ryssland. Samtidigt sitter Sverige på helspänn och hoppas naturligtvis på en ytterligare trepoängare. Holland-Sverige matchen lär således bli en riktig rysare för båda lagen.

Laguppställningar Holland – Sverige

Laguppställningar Holland – Sverige är än så länge bara gissningar men vi tror att dessa spelare får chansen från start:

Sveriges laguppställning:
Robin Olsen
Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson
Forsberg, Johansson, Ekdal, Durmaz
Toivonen, Berg

Det blir Toivonen och Berg på topp om man får tro förhandssnacket. Fortfarande osäkert hur Janne Andersson kommer att formera mittfältet men Forsberg är given och en nyckelfigur om Sverige ska vinna eller klara oavgjort.

Hollands laguppställning:
Målvakt: Cillessen
Försvar: Tete, de Vrij , Hoedt , Blind
Mittfält: Wijnaldum, Vilhena, Robben, Pröpper, Promes
Anfall: Janssen

Holland på hemmaplan blir en svår nöt och Robben och Promes blir spelare för svenska försvaret att hålla koll på. Nye Pröpper är ganska så sevärd och svårfångad och bör hårdbevakas.

En kommentar till “Inför Holland-Sverige 10 oktober 2017”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *