Janne Andersson leder Sverige till VM 2018

Det är Janne Andersson som leder Sverige till VM 2018. Han ersätter Erik Hamrén efter EM slutspelet i Frankrike 2016.

Janne kommer ha en svår uppgift att klara att ta Sverige till VM. Dels då vår största stjärna Zlatan kanske slutar i landslaget eller blir för gammal för att kunna bära laget som han gjort under så många år.

fotbolls vm 2018 sverige

Janne Andersson och kvalet till VM 2018

Janne Andersson är alltså den som skall leda oss i VM kvalet 2018. Men det är en svår uppgift att nå VM då vi lottades i samma kvalgrupp som både Holland och Frankrike.

I samma kvalgrupp finns även svårspelade lag som Vitryssland och Bulgarien. Enda lätta laget kom i form av Luxemburg men det är av föga intresse då samtliga lag kommer att vinna mot dem.

Således kan man konstatera att Janne Andersson inte kommer att få en lätt start. Han kommer direkt efter Fotbolls EM 2016 kastas in i hetluften och börja kvala mot VM 2018. Hans första match är den 6 September hemma på Friends Arena där Holland väntar.

Janne lämnar IFK Norrköping

Janne kommer att fortsätta leda sitt klubblag IFK Norrköping till den 12:e omgången i Allsvenskan. Hans sista dag på gamla jobbet blir således matchen mot Elfsborg hemma 29 maj 2016.

Som tränare för Norrköping lyckades han med den enorma bedriften att ta ett lag från botten till toppen. Att vinna Allsvenskan 2015 var en av de största skrällarna i Allsvenskans historia och det som grundlade att Janne Andersson blev vald till Förbundskapten för svenska herrlandslaget i fotboll. Janne är 53 år gammal och har gjort hela 18 säsonger som tränare i Allsvenskan. Totalt har han varit fotbollstränare i 30 år.

Vi vill önska Janne all lycka till och kan samtidigt konstatera att han kommer att behöva alla hjälp han kan få om Sverige skall ha någon chans att få spela VM fotboll i Ryssland under 2018!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *