Sverige – Chile inför Fotbolls VM 2018

Sverige – Chile möts i en träningslandskamp inför Fotbolls VM 2018. Janne Andersson vm-genrepar för första gången 2018 och nu är det bara 4 matcher kvar att spela ihop laget innan VM i fotboll startar. Först ut är alltså Sverige mot Chile den 24 mars på Friends Arena. Matchen spelas på lördagskväll kl 18:00 inför troligtvis fullsatta läktare.

Sverige - Chile inför Fotbolls VM 2018

Sverige – Chile 24 mars 2018

Sverige kommer totalt spela 4 träningsmatcher innan Fotbolls VM i Ryssland drar igång. Dessa matcher kommer spelas:
2018-03-24 18:00 Sverige – Chile (Friends Arena)
2018-03-27 20:30 Rumänien – Sverige (Ion Oblemenco-stadion Bukarest)
2018-06-02 19:45 Sverige – Danmark (Friends Arena)
2018-06-09 19:15 Sverige – Peru (Ullevi, Göteborg)

I denna landslagssamlingen väntar först alltså match mot Chile på Friends Arena. Det kan sägas vara en förberedelse för Sveriges sista gruppspelsmatch mot Mexico

Om Chile – Sveriges motståndare

Chile är ett lag från Sydamerika som missade VM-slutspelet med en hårsmån. Istället kom skräller Peru och tog den sista platsen till VM. Chile har dock ett bra lag med mängder av rutin. Den största stjärnan är tveklöst Alexis Sanchez. Sanchez som förnärvarande spelar i Man Utd men har tidigare spelat i både Arsenal och Barcelona. Alexis är en rivig spelare med fart och teknik som Sverige kommer få se upp med. Dock så är det en träningsmatch så vi vet inte hur mycket speltid han kommer att få.

Om Sveriges förberedelser

Nu är det mars och bara 3 månader kvar till FotbollsVM startar. Janne har tagit ut en trupp som är den förväntade. Tre tunga namn saknas pga skador och det är Robin Olsen (nyckelben) Albin Ekdal(fot) och Jakob Johansson (knä). Övriga VM-kvalhjältar är på plats och vi tror att Janne kommer rotera bland alla uttagna spelare för att alla som är med i samlingen ska få visa upp sig. Dock så tror vi att han kommer spela med bästa laget från start i Chile-matchen på hemmaplan.

Sveriges troliga Startelva mot Chile
Nordfeldt
Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson
Forsberg, Larsson, Hiljemark, Claesson
Berg, Toivonen

Utan skadade Robin Olsen i mål blir det nog Kristoffer Nordfelds Swansea som får chansen i målet. Hiljemark är en duglig spelare som får chansen på mitten.

Sveriges trupp mot Chile

Här är hela truppen som Janne har tagit ut till Chile och Rumänien. Räkna med att samtliga dessa får speltid under de kommande två matcherna.

Målvakter: Jakob Rinne, Ålborg, Kristoffer Nordfeldt, Swansea, Karl-Johan Johnsson, Guingamp.

Försvarare: Andreas Granqvist, Krasnodar, Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United, Mikael Lustig, Celtic, Ludwig Augustinsson, Werder Bremen, Pontus Jansson, Leeds, Emil Krafth, Bologna, Filip Helander, Bologna, Martin Olsson, Swansea. Johan Larsson, Bröndby.

Mittfältare: Emil Forsberg, Leipzig, Ken Sema, Östersund, Viktor Claesson, Krasnodar, Sebastian Larsson, Hull, Gustav Svensson, Seattle, Alexander Fransson, FC Lausanne, Jimmy Durmaz, Olympiacos, Oscar Hiljemark, Genoa.

Anfallare: Marcus Berg, Al Ain, Isaac Kiese Thelin, Waasland-Beveren, Ola Toivonen, Toulouse, John Guidetti, Alaves, Christoffer Nyman, Eintracht Braunschweg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *