Sverige klart för EM 2016

Sverige som ska kvala till Fotbolls-VM 2018 till hösten 2016 ska först nu spela ett EM-Slutspel i Frankrike. Efter rysaren mot Danmark i Playoff förlängs nu några av våra mest trogna landslagspelare. Både Andreas Isaksson, Kim Källström och Mikael Antonsson hade tackat för sig om det inte blivit nåt Fotbolls EM 2016.

Sverige klart för EM 2016

Frågan är även om Zlatan Ibrahimoic hade haft motivation att fortsätta över ett mästerskap till.Nu blev det istället en sissta natt med gänget där allt kan hända. Sverige är väldigt nederlagstippade och Hamrén kan slå ur underläge. Först måste lottningen göras den 12 december och då vet vi förutsättningarna för avancemang. Efter Fotbollsem väntar förmodligen en rejäl föryngring av det svenska landslaget då många av U21 hjältarna knackar på dörren. Med spelare som Oscar Levicki, Oscar Hiljemark, John Guidetti är det en ny era som påbörjas i och med VM-kvalet.

Frågan är om Erik Hamrén är förbundskapten eller om det även blir en uppgradering på den posten. Med svåra lag som Holland, Frankrike i samma grupp ska det till nåt extra för att klara sig vidare till Rysslands VM 2018.

Men först ska vi alltså spela ett EM i Frankrike som förhoppningsvis blir en riktig publikfest. Med Zlatan på hemmaplan och i bra form kan allt hända. Dessutom kanske det kommer fram någon mer ung spelare som får chansen att slå sig in i landslaget!

Mot EM-Guld!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *