Sveriges grupp i Fotbolls VM 2018

Lottning är klar och Sveriges grupp i Fotbolls VM 2018 blev grupp F. Sverige hamnade tillsammans med Tyskland, Mexico och Sydkorea i en medelsvår grupp där det är jämnt bakom storfavoriten Tyskland om vem som ska gå vidare. Vi ger dig information om kommande motståndare i Sveriges grupp i Fotbolls VM 2018.

Sveriges Grupp i Fotbolls VM 2018

Vi går igenom lag för lag i Grupp F och vilken procentchans vi ger de olika länderna att gå vidare:

Tyskland

är solklara favoriter i gruppen. De är dessutom regerande Världs och Confederations Cup mästare. Förbundskaptenen i Tyskland heter Joachim Löw och han har ett mycket ungt och spännande lag till sitt förfogande. Många av stöttepelarna som tog VM-Guld för Tyskland i senaste VM har tackat för sig men några rutinerade finns fortfarande kvar. Tillsammans med Brasilien är Tyskland det lag som de flesta experter tror kommer vinna hela mästerskapet. Detta blir något för Sverige att bita i och vi får kanske sikta in oss på andra platsen i gruppen.
Vi tippar att Tyskland har 95 procents chans att gå vidare från gruppen

Mexiko

har en stor rutin av VM och har tagit sig vidare från samtliga VM man ställt upp med sedan 1990. Det är et tnågot ålderstiget lag som man har att luta sig mot och kan Sverige upprepa prestationen man hade mot Frankrike och Italien ska man kunna besegra mexikanarna. Snabbe och målfarlige Javier ”Chicarito” Hernadez är den största stjärnan som Granqvist och de andra i backlinjen får se upp med. I backlinjen finns fortfarande den något ålderstigne rafa Marquez med ett förflutet i Barcelona.
Vi tippar att Mexiko har 50 procents chans att gå vidare från gruppen

Sverige

stod för en storartad insats när man först lyckades komma före Holland i VM-kvalet och sedan slå ut Italien i playoff över två matcher med sammanlagt 1-0. Förbundskapetenen Janne Andersson har infört det gamla klassiska 4-4-2 och ett hårt slit över hela banan. Sverige jobbar extremt hårt och kan i sina bästa stunder rubba även de bästa lagen. Får alla spelarna hålla sig skadefria och kan toppa formen samtidigt finns det goda möjligheter till avancemang.
Vi tippar att Sverige har 50 procents chans att gå vidare från gruppen

Sydkorea

är det laget som minst experter tror på i Grupp F och får ses som en outsider. Den stora stjärnan Heung min Son spelar i Tottenham och är någon som Sverige och de övriga lagen får hålla koll på. Sydkorea har en ny förbundskapten så det är svårt att säga var dom står i nuläget. Klart är att de har rutin från tidigare VM då man spelat bra. Lutar ändå åt att de får svårt att ta sig vidare från gruppen.
Vi tippar att Sydkorea har 5 procents chans att gå vidare från gruppen

VM Grupper Fotboll VM 2018

Så här lottades övriga grupper i Fotbolls VM 2018
Grupp A: Ryssland, Saudiarabien, Egypten, Uruguay.
Grupp B: Portugal, Spanien, Marocko, Iran.
Grupp C: Frankrike, Australien, Peru, Danmark.
Grupp D: Argentina, Island, Kroatien, Nigeria
Grupp E: Brasilien, Schweiz, Costa Rica, Serbien
Grupp F: Tyskland, Mexiko, Sverige, Sydkorea
Grupp G: Belgien, Panama, Tunisien, England
Grupp H: Polen, Senegal, Colombia, Japan.

Sverige inleder VM med match mot Sydkorea den 18 juni på Nizjnij Novgorod-stadion. Därefter väntar Tyskland den 23 juni på självaste midsommardagen. Avslutande matchen mot Mexico spelas 27 juni.
Här kan du se hela Fotbolls VM 2018 spelschema komplett med svensk matchtid och dag.

En kommentar till “Sveriges grupp i Fotbolls VM 2018”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *