Sveriges kvalmatcher till Fotboll VM 2018

Här hittar du Sveriges kvalmatcher till Fotboll VM 2018. Sverige hamnade i en mycket svår VM-kvalgrupp tillsammans med Holland, Frankrike, Bulgarien, Vitryssland och Luxemburg. Det är endast vinnaren av gruppen som kvalificeras sig till Fotbolls VM 2018. Detta kommer även bli med en ny förbundskapten då Erik Hamrén meddelat sin avgång efter Fotbolls EM 2016

Sverige har en generationsväxling på gång och flera spelare behöver höja sig ett snäpp om drömmen om Fotbolls VM ska bli realistisk. Med motståndare som Frankrike och Holland på andra sidan behövs det verkligen ett taktiskt Sverige som spelar som ett lag. Zlatan Ibrahimovic vet vi inte om han orkar motivera sig för att vara med på ännu ett mästerskap. Dags att John Guidetti med flera steppar upp och fyller hans skor.

Sveriges kvalmatcher till Fotboll VM 2018

Sveriges kvalmatcher till Fotboll VM 2018

Sverige börjar med en mycket tuff match hemma mot Holland och sen är det ytterligare 4 matcher under 2016. Den mycket svåra bortamatchen mot Frankrike avrundar landslagsåret 2016. Kan Sverige skrapa ihop 7 poäng eller mer får det anses som godkänt på de 4 första matcherna. bortamatchen mot Luxemburg och hemmamatchen mot Bulgarien måste vinnas och sen är det bonus om vi lyckas ta några poäng hemma mot Holland och borta mot Frankrike

Sveriges kvalmatcher till Fotbolls VM 2016
6/9: Sverige – Holland
7/10: Luxemburg – Sverige
10/10: Sverige – Bulgarien
13/11: Frankrike – Sverige

Sveriges kvalmatcher till Fotbolls VM 2017
Efter det långa vinteruppehållet väntar de 6 återstående kvalmatcherna för Sverige och de spelas preliminärt följande datum. Segrar i Vitrysslandsmatcherna och hemma mot Luxemburg är ett måste. Hemmamatchen mot Frankrike kan avgöra hela VM-kvalet och då är frågan om den sista matchen mot Holland betyder nåt. En annan match är Bulgarien borta som också kan vara en svår nöt att knäcka.

Sveriges kvalmatcher till Fotbolls VM 2017
25/3: Sverige – Vitryssland
9/6: Sverige – Frankrike
31/8: Bulgarien – Sverige
3/9: Vitryssland – Sverige
7/10: Sverige – Luxemburg
10/10: Holland – Sverige

Sista matchen avslutas på bortaplan mot Holland och frågan är om Sverige fortfarande har en teoretisk chans att ta sig vidare då?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *